Leerwerkbegeleider in Amsterdam voor 16 tot 24 uur

Ben jij een echte doener en heb je affiniteit met kwetsbare jongvolwassenen die vanwege gedragsstoornissen een detentieverleden hebben? En wil je een actieve bijdrage leveren aan het vergroten van hun competenties (kennis, vaardigheden en beroepshouding) ten behoeve van hun resocialisatie in de maatschappij? Solliciteer dan voor de functie van Leerwerkbegeleider!

Functieomschrijving .

Het leerwerktraject is een onderdeel van de behandeling en begeleiding die het Forensisch Centrum voor Adolescenten (FCA) biedt aan onze cliënten. Onze cliënten zijn jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar met gedragsstoornissen en een strafrechtelijke veroordeling.

Het leerwerktraject wordt gedaan in samenwerking met Coffee Mama. De coördinatie van dit traject ligt bij de Marketing- en Salesmanager van Coffee Mama. De begeleiding van cliënten bij dit traject ligt bij de leerwerkbegeleiders van het FCA.

Het doel van het leerwerktraject draait om werk en ondernemerschap. We geven met het leerwerktraject cliënten structuur in hun wekelijkse ritme wanneer zij geen werk of school hebben en reiken hen kennis, vaardigheden aan om later gemakkelijker aan een baan te komen en om de zelfredzaamheid te vergroten ten behoeve van hun resocialisatie.

Binnen het traject gaan cliënten aan de slag met de koffiekunde, van boon tot kopje en van machine tot verkoop.
Het FCA is ook bezig met het opzetten van andere leerwerktrajecten.

Jouw rol als leerwerkbegeleider, is om de leerwerktrajecten uit te voeren en de activiteiten binnen het leerwerktraject te organiseren, zodanig dat onze cliënten op een systematische wijze vaardigheden opdoen die hen voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij.

Je begeleidt de activiteiten, stuurt bij waar nodig en je creëert een sfeer binnen de groep waarbij de deelnemers zich veilig voelen en gestimuleerd om de eigen mogelijkheden te ontdekken en initiatieven te nemen. Je richt de activiteiten zo in dat het de zelfredzaamheid en/of het zelfvertrouwen van deelnemers vergoot, demonstreert het gebruik van materialen, geeft aanwijzingen en alternatieven met betrekking tot activiteiten en speelt tijdens de uitvoering in op de behoeften, wensen en problemen bij deelnemers en indien nodig reik je oplossingen aan. Je toetst de ontwikkeling van de deelnemers aan de doelstellingen in het leerwerkplan, verricht de bijbehorende administratieve werkzaamheden, evalueert de leerwerkplannen en stelt ze in overleg met je collega’s eventueel bij. Je wisselt relevante informatie uit met je collega’s zodat er duidelijkheid is over de dagelijkste activiteiten, wijzigingen en de begeleiding van de deelnemers. Je neemt deel aan de intervisiebijeenkomsten van het woonteam.

Als leerwerkbegeleider werk je meestal doordeweeks, maar activiteiten kunnen ook in het weekend plaatsvinden (denk aan koffieverkoop op een markt of festival) en je bent dus flexibel wat betreft de indeling van je uren.

Functie-eisen .

Je bent in staat om problematiek van cliënten te signaleren en vertalen naar passende activiteiten. Je bent in staat om cliënten te motiveren en stimuleren om actief deel te nemen aan het traject en ook door te zetten wanneer het even niet zo goed gaat. Je bent creatief en kan goed improviseren zodat je de activiteiten kan afstemmen op de wensen, behoeften en mogelijkheden van elke individuele cliënt, zonder daarbij de doelstellingen van het traject uit het oog te verliezen. Je kan je manier van omgaan en spreken met cliënten aanpassen op de cliënt en de situatie en je hebt veel ervaring met het geven van informatie en instructies. Uiteraard kan je ook goed de praktijk verwoorden op papier in plannen en rapportages.

Voorts beschik je over:

 • Een relevante MBO-diploma, niveau 3 of 4 in een zorg en welzijnsrichting;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring met adolescenten en/of

  delinquenten;

 • Kennis van hygiëne- en veiligheidseisen, aan te tonen met diploma’s of

  certificaten;

 • In bezit van rijbewijs B;
 • Het overleggen van een originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is

  verplicht.

Aanbod .

 • Een actieve en uitdagende baan voor 16-24 uur per week; Dagen van leerwerktraject momenteel: Maandag, Woensdag en Donderdag.
 • Werklocatie: in beginsel Amsterdam, maar activiteiten kunnen in heel Nederland plaatsvinden;
 • Tijdelijk contract voor 1 jaar met een proeftijd van drie maanden;
 • Salariëring: conform CAO Sociaal Werk, schaal 5, trede afhankelijk van

  werkervaring;

 • Startdatum: 1 juli 2021

Procedure .

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatiebrief en recent CV aan jurgenderidder@coffeemamaparamaribo.com met in de titel de functie waarop je solliciteert. Of bel het FCA op telefoonnummer 020-4423221.

Deel deze vacature

Contact