Nachtwaker in Assen voor 24-32 uur

Vind jij het leuk om ’s nachts de rust en veiligheid te bewaken en heb je affiniteit met kwetsbare jongvolwassenen met gedragsstoornissen en een detentieverleden? Solliciteer dan voor de functie van parttime Nachtwaker!

Functieomschrijving .

Als nachtwaker bij het Forensisch Centrum Adolescenten (FCA) houdt je toezicht op de veiligheid in één van onze woonvoorzieningen (Fasehuis) en de directe omgeving. In ons Fasehuis wonen jongvolwassenen in de leeftijd van 16-24 jaar met gedragsstoornissen en een strafrechtelijke veroordeling. Jouw taak als nachtwaker is ervoor te zorgen dat onze medewerkers en cliënten op een veilige wijze gebruik kunnen maken van ons gebouw en de directe omgeving. Je bewaakt de handhaving van orde, rust en veiligheid in en rondom de woonvoorziening gedurende de nacht. Je handelt volgens de voorschriften bij bijvoorbeeld overlast of vandalisme en belt indien nodig de hulpdiensten. Ook wijs je onze bewoners en je collega’s op de naleving van de veiligheidsvoorschriften en huisregels. Je volgt daarbij nauwgezet de instructies van de locatiemanager en het behandelteam, ook waar het gaat om de omgang met onze cliënten en hun omgeving. Tevens houdt je toezicht op het gebruik van het gebouw en de inventarisgoederen en verricht je eenvoudige administratieve taken, zoals het bijhouden van het logboek, en lichte huishoudelijke en technische werkzaamheden.

Functie-eisen .

Als nachtwaker wordt van je verwacht dat je je correct kunt gedragen in persoonlijke contacten met je collega’s en onze cliënten en dat je je werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren binnen de gestelde richtlijnen en instructies van je leidinggevende. Je bent in staat een goede leefsituatie te realiseren voor onze cliënten en tegelijkertijd naleving van de huisregels te bevorderen en daarop toe te zien. Je vindt het leuk om met jongeren te werken met verschillende culturele achtergronden en omgangsvormen en je vindt het prettig om ’s nachts te werken.

Wat je hiervoor in huis moet hebben:

 • In bezit van een diploma BHV;
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen, een flexibele houding en het vermogen om daadkrachtig te handelen;
 • Je bent communicatief sterk, bent mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardig en cultuursensitief;
 • Je staat verbaal sterk in je schoenen, bent stressbestendig en je weet je professionele afstand tot cliënten te bewaren;
 • Je kan, binnen de gestelde kaders, goed zelfstandig werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Het overleggen van een originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht.

Aanbod .

 • Een afwisselende en uitdagende baan voor 16-24 uur per week;
 • Tijdelijk contract voor 1 jaar met een proeftijd van een maand;
 • Salariëring: conform CAO Sociaal Werk, inschaling in schaal 3, trede afhankelijk van werkervaring (min. €1.920 – max. €2.614 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk

Procedure .

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatiebrief en recent CV aan naominoya@forensischcentrum.com met in de titel de functie waarop je solliciteert of maar contact op het telefoonnummer 06-25020941.

Deel deze vacature