Woonbegeleider
Sociaal pedagogisch werker 2 in Assen voor 32 uur

Ben jij een MBO-opgeleide sociaal pedagogisch werker en heb je affiniteit met kwetsbare jongvolwassenen die vanwege gedragsstoornissen een detentieverleden hebben? En wil je een concrete bijdrage leveren aan een zo zelfstandig mogelijk, niet-crimineel leven voor deze jongvolwassenen?

Solliciteer dan voor de functie van Sociaal pedagogisch werker 2!

Functieomschrijving .

ls sociaal pedagogisch werker 2 bij het Forensisch Centrum voor Adolescenten (FCA) begeleidt je onze cliënten bij het wonen in onze woonvoorziening. Jouw werkzaamheden zijn ondersteunend aan de behandeling van het multidisciplinaire behandelteam dat onze cliënten behandelt bij hun problematiek. Onze cliënten zijn jongvolwassenen in de leeftijd van 16-24 jaar met gedragsstoornissen en een strafrechtelijke veroordeling. In de woonvoorziening van het FCA, het Fasehuis, ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagelijkse begeleiding van onze cliënten (maximaal 9 clienten). Je biedt de jongeren ondersteuning bij de inrichting van hun dagelijks leven en bent een voorbeeld voor hen hoe zij hun eigen huishouden draaiend kunnen houden (onder meer zelfverzorging, hygiëne, boodschappen doen en koken). Door je werkzaamheden krijg je ook veel informatie over het gedrag van de jongeren en zie je mogelijke knelpunten in de voortgang die je terugkoppelt aan het behandelteam dat er vervolgens in elk individueel behandelplan met de cliënt mee aan de slag gaat. Je werkt in goed overleg met je collega’s. Je denkt actief mee over het verbeteren van de begeleiding aan de jongeren en stimuleert hen om het beste uit zichzelf te halen. Hiërarchisch valt je functie onder de wooncoordinator/hoofd van het behandelteam van het Fasehuis waar je komt te werken.

Functie-eisen .

Als sociaal pedagogisch werker 2 wordt van je verwacht dat je de sociale vaardigheden hebt om jongeren met multi-problematiek en een detentieverleden dagelijks te begeleiden. Je bent in staat een goede leefsituatie te realiseren en een voorbeeld te zijn voor de jongeren. Je vindt het leuk om met jongeren te werken met verschillende culturele achtergronden en omgangsvormen en voelt je uitgedaagd doordat elke jongere weer iets anders van je nodig heeft aan begeleiding. Je werkt in wisseldiensten, ook in het weekend en bent bereid ook ’s nachts aanwezig te zijn indien nodig. Inroostering geschiedt in overleg.

Wat je hiervoor in huis moet hebben

 • Diploma MBO 3/4 in de richting zorg en welzijn;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met het werken met cliënten met gedragsstoornissen en/of LVB-problematiek; met de doelgroep delinquente jongeren is een sterke pré;
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen, een flexibele houding en het vermogen om daadkrachtig te handelen;
 • Je bent communicatief sterk, bent mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardig en cultuursensitief;
 • Je staat verbaal sterk in je schoenen en bent stressbestendig;
 • Je bent een teamplayer en kan ook goed zelfstandig werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Het overleggen van een originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht.

Aanbod .

 • Een afwisselende en uitdagende baan voor 32 uur per week;
 • Werklocatie: Assen
 • Tijdelijk contract voor 1 jaar met een proeftijd van drie maanden;
 • Salariëring: conform CAO Sociaal Werk, schaal 6, trede afhankelijk van werkervaring (min. €2.219 – max €3.176 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk

Procedure .

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatiebrief en recent CV aan naominoya@forensischcentrum.com ter attentie van Naomi Noya, met in de titel de functie waarop je solliciteert. Of bel het FCA op telefoonnummer 06-25020941.

Deel deze vacature

Contact