Sociaal Maatschappelijk Werker / Sociaal pedagogisch werker 3, Assen, 24 – 40 uur per week.

Vanwege uitbreiding van onze locatie zijn wij op zoek naar een Sociaal Maatschappelijk Werker (SPW 3).

Ben jij een HBO-opgeleide sociaal pedagogisch werker met SKJ-registratie en heb je affiniteit met kwetsbare jongvolwassenen die vanwege gedragsstoornissen een detentieverleden hebben? En wil je een concrete bijdrage leveren aan een zo zelfstandig mogelijk, niet-crimineel leven voor deze jongvolwassenen? Solliciteer dan voor de functie van Sociaal pedagogisch werker 3!

Functieomschrijving .

Als sociaal maatschappelijk werker (SPW 3) bij het Forensisch Centrum voor Adolescenten (FCA) ben je werkzaam binnen het behandelteam dat onze cliënten behandelt en begeleidt en heb je een voorbeeldfunctie. Onze cliënten zijn jongvolwassenen in de leeftijd van 16-24 jaar met gedragsstoornissen en een strafrechtelijke veroordeling. Je bent in deze functie zowel op de woonplek als ambulant verantwoordelijk voor de uitvoering van de behandeling en begeleiding van onze cliënten. Je observeert, verzorgt, begeleidt en stimuleert de jongeren bij hun resocialisatie in de maatschappij (school, werk, instanties). Het doel is om de cliënten zo goed mogelijk zelfstandig deel te laten nemen aan de maatschappij. Voor elke jongere stelt het multidisciplinair behandelteam waar jij deel van uitmaakt een individueel behandelplan vast. Als sociaal pedagogisch werker 3 ben je verantwoordelijk voor het mede opstellen en de uitvoering van (een deel van) deze behandelplannen; je bevordert het behoud of herstel van de functies van je cliënten ten behoeve van de verbetering van hun persoonlijke en sociaal functioneren en je adviseert hen, bijvoorbeeld over mogelijke handelswijzen bij instanties. Daarnaast voorzie je het woonteam van de woonvoorziening van instructies in de omgang met de cliënten. Voorts denk je actief mee over het verbeteren van de begeleiding aan de jongeren, evalueer je de behandelpannen en stel je die in overleg met je collega’s van het behandelteam zo nodig bij. Hiërarchisch valt deze functie rechtstreeks onder de directeur van het FCA.

Functie-eisen .

Als sociaal pedagogisch werker 3 ben je HBO-opgeleid en SKJ-geregistreerd. Er wordt van je verwacht dat je de sociale vaardigheden hebt om jongeren met multi-problematiek en een detentieverleden te ondersteunen bij hun resocialisatie met behandeling. Je bent in staat een voorbeeld te zijn voor de jongeren en hen te adviseren en ondersteunen. Je vindt het leuk om met jongeren te werken met verschillende culturele achtergronden en omgangsvormen en voelt je uitgedaagd doordat elke jongere weer iets anders van je nodig heeft aan ondersteuning.

Wat je hiervoor in huis moet hebben:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring en in het bezit van een SKJ-registratie;
 • Kennis van en ervaring met het werken met cliënten met gedragsstoornissen en/of LVG-problematiek en kennis van de sociale systemen waar deze jongeren mee te maken hebben; met de doelgroep delinquente jongeren is een sterke pré;
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen, een flexibele houding en het vermogen om daadkrachtig te handelen;
 • Je bent communicatief sterk, bent mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardig en cultuursensitief;
 • Je staat verbaal sterk in je schoenen en bent stressbestendig;
 • Je bent een teamplayer en kan ook goed zelfstandig werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Het overleggen van een originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht.

 

Aanbod .

 • Een afwisselende en uitdagende baan voor 32 uur per week;
 • Standplaats: Amsterdam, maar je behandelt ook cliënten ambulant door heel Nederland;
 • Tijdelijk contract voor 1 jaar met een proeftijd van een maand;
 • Salariëring: conform CAO Sociaal Werk schaal 8, trede afhankelijk van werkervaring (min. €2.780 – max €3.961 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Procedure .

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je motivatiebrief en recent CV aan marischagordijn@forensischcentrum.com ter attentie van Marischa Gordijn, met in de titel de functie waarop je solliciteert. Of bel op telefoonnummer 0615143918.

Deel deze vacature

Contact